betöltés folyamatban...

Négy éremmel nyitottak sárkányhajósaink

2018.07.18. - 13:21

Két arannyal, egy ezüsttel és egy bronzzal nyitották meg a magyarok a sárkányhajó-klubvilágbajnokságot kedden Szegeden a Maty-éren.

Hétfőn a klubzászlók színkavalkádjának felvonulásával nyitotta meg kapuit a 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság Szegeden, ahol a fergeteges megnyitóünnepség vidám hangulata a keddi versenynap kezdéseként is kitartott.

A rendkívül látványos futamok első versenynapja kedden a Maty-éri Olimpiai Központban zajlott, ahol a 200 méteres távokon mérettették meg magukat a csapatok. A futamok reggel 8 órakor kezdődtek és este 19:00 óráig folyamatosan zajlottak, melyet a hirtelen jött kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt fél órás szünettel kellett megszakítani délután.

A világbajnokság első magyar aranyát a Dragon Steel SE csapata szerezte meg, Junoir A mixed kategóriában.

A csapat 10-es hajóban bejutott a nagydöntőbe, ahol rendkívül jó időeredményüknek köszönhetően a dunaújvárosiak nyakába került az aranyérem.

Nem sokkal később a Dunai Sárkányok Vác csapata folytatta a magyar éremszerzést, ugyanis senior A openben a váciak rendkívül erős mezőnyben utasították maguk mögé a többi csapatot és szintén hazai aranynak örülhettek a magyar szurkolók. Senior B mixed 10-es hajóban pedig egy ezüst éremmel gyarapodtak szintén a Dunai Sárkányok Vác csapata.

A váciak szerezték meg a második magyar aranyat

A Körös Dragon SE Junior A legénysége mixed kategóriában egy bronz éremmel gazdagította a magyar érempalettát.

Az izgalmas megmérettetések szerdán tovább folytatódnak a Maty-éren, ahol ismételten 200 méteren bizonyíthatnak a legénységek. 

 

 

forrás: www.csupasport.hu