betöltés folyamatban...

Utánpótlás: végre rivaldafényben a klasszis nevelőedzők

2018.11.27. - 13:56

A hétköznapokon kevesebb szó esik róluk, most azonban megérdemelten kerültek fókuszba a fiatalokkal foglalkozó edzők.

Aki rendszeres olvasója a Nemzeti Sportban vasárnaponként megjelenő, az Utanpotlassport.hu portál szerkesztette Junior-mellékletnek, régóta találkozhat a Mestermunka című rovattal, amelyben a példaértékű utánpótlás-nevelő munkájukról elhíresült edzők szerepelnek. Ezekből a portrékból állított össze egy kötetre valót a Mediabook Kiadó Mesterművek címmel.

A könyv sajtóbemutatója ritka esemény volt: ennyi kiváló, a fiatalokkal foglalkozó tréner ritkán gyűlik össze, sőt talán még sohasem volt a Magyar Sport Házában. Végre rivaldafénybe kerültek azok a szakemberek, akikről a hétköznapokon kevesebb szó esik, persze több olyan vendég is eljött, aki már a felnőttek között is klasszis mester.

Csak ízelítőül a nevelőedzők gazdag választékából: Agócs Mihály (kajak), Bánhidi Ákos (rövid pályás gyorskorcsolya), Berecz Ilona (jégtánc), Bild Katalin (kosárlabda), Both József (labdarúgás), Csenki Györgyné Varga Zsuzsanna (kézilabda), Kiss Lenke (kosárlabda), Kercsó Árpád (jégkorong), Orendi Mihály (atlétika), Selmeci Attila (úszás), Tursics Sándor (kosárlabda), Turi György (úszás), Volper László (asztalitenisz).

Méltatta a Mesterműveket Sárfalvi Péter, az Emmi helyettes államtitkára, Kemény Dénes, ezúttal mint a Magyar Edzők Társasága Mesteredzői Kollégiumának elnöke és Ballai Attila, a Mediaworks sportüzletág-igazgatója is.

 

forrás: www.nemzetisport.hu